Ontdek je onsterfelijke schatten

Toen ik vijf jaar geleden mijn organisatie Samtati opstartte, kreeg ik een meditatie door om mezelf en iedereen die een stukje met me op weg gaat te ondersteunen. Een deeltje van de meditatie bestond uit een schitterend spiraal van onbekende en gekende kleuren met gouden tinten doorweven die heel mijn bestaan omringt en voedt. Ze is van een sublieme schoonheid en van een waardevol intellect. Op regelmatige basis wordt mijn kennis over deze spiraal aangevuld. Vandaag vroeg ik haar. ‘Wat zie ik niet? Wat ben ik vergeten?’ De aanleiding was een ontmoeting die ik gisteren had. Een weerzien eigenlijk van wat ooit een prille liefde was. Het was alsof de tijd gewoon op pauzeknop had gestaan en we nu samen op play duwden. De uitwisseling en het gesprek dat toen was onderbroken, werd nu met verdieping en met speelse humor verder gezet. ‘Jij was toen al speciaal’, zei hij me. Ik keek verrast op. Niet omdat ik dat nog nooit heb gehoord. Ik hoor het regelmatig. Dikwijls zelfs. Wat is er dan speciaal? Want zo zie ik mezelf niet. Ik leef in en met mezelf, dus voor mij is wie ik ben gewoon.

Vanmorgen activeerde ik de verbinding met mijn kleurrijke spiraal. ‘Elke ziel is uniek en kostbaar op haar manier’, liet ze me weten. ‘De jouwe en die van elke wereldburger. Ze bevat onsterfelijke schatten van grote waarden die je kan inzetten om het leven op aarde voor vele medemensen liefdevoller te maken.’ Ik keek naar mijn schatten. Ik had hen onderschat. Ik had hen met een sluier afgedekt alsof ik ze wou behoeden voor het stof. Ik glimlachte met een zucht. Daarom vroeg ik me zo dikwijls af: ‘Wat zie ik niet?’ Alles wat ik niet zag, was in de loop van de jaren al helder geworden, maar de helderheid van mijn schitterende, helende en kwaliteitsvolle schatten had ik geminimaliseerd, dof gemaakt, alsof ze niet fel mochten stralen. Vandaag heb ik met een hartenzucht de sluiers die mijn schatten bedekten laten wegwaaien. Mijn schatten mogen nu vanuit hun goddelijke ziel helder schitteren en stralen. Ze mogen iedereen begeesteren die zijn of haar schatten wil ontdekken om de eigen kleuren in de wereld uit te stralen. Wat voor mij kan, kan ook voor jou.

Een stralende groet

Hilde Van Bulck