Ik ben… is wie ik ben.

Ik ben… is wie ik ben. Zo simpel en toch zo ingewikkeld blijkbaar. Het lijkt vanzelfsprekend en dat is het ook, maar de vele wikkels die we in de loop van de tijd vergaard hebben, doen het ons vergeten. En we gaan op zoek. Overal. Bij iedereen. We zoeken ver en dichtbij, maar meestal niet dicht genoeg. We geloven niet dat wie we zijn mooi genoeg is, dat het daarom gaat in het leven.

Ik zag het onlangs weer in mijn praktijk. Een cliënt op het randje van leven en dood, ziek, vergeten wie hij was. Klein geworden door zichzelf telkens op de laatste rij te plaatsen. Overdonderd door de commentaren van iedereen die hem beter kende dan hij zichzelf kende. Hij geloofde hen. De afwijzing die alom tegenwoordig was. Maar hij was niet tegenwoordig. Hij was ver weg en vond het niet meer de moeite. Misschien is het gemakkelijker als ik er niet meer ben.

Daarvoor kom je natuurlijk niet naar mij. Wat als hij zichzelf herinnert? Wat als hij de verbinding binnenin opnieuw kan maken en hij ontdekt dat hoe hij is, helemaal is zoals het is bedoeld? Dan kan zijn leven opnieuw stromen. Wat als we energetisch de reële stappen voorbereiden en gaan voelen wat elke stap met zich meebrengt? Het duurde niet lang of hij koos voor een nieuwe levensvisie. Na een jarenlange zoektocht, eindelijk, een lichtpunt. Een beetje dooreengeschud, maar met nieuwe hoop én met plannen.

Het hart dat zich eerst gesloten had voor zoveel pijn, opent een kiertje. Dan kunnen we vertrekken. Richting levensvreugde. Dat is wie wij zijn. De loodzware last die we dragen, krijgt een andere betekenis. Waarom zouden we gebukt gaan onder zoveel emotioneel werk? Het kan ook lichter. Want dat is wat we uiteindelijk zijn. Licht, prachtig licht. Toen hij zag dat zijn leven lichter kon zijn en hij de levensbevorderende keuzes kon maken, was de klik gemaakt. Het is maar een klik. Zolang die er niet is, blijf je aanmodderen.

Als je bent wie je bent, kun je ook de man of vrouw zijn die je bent. Geen kunstwerk, geen model, geen aangepaste versie, geen kloon. Maar een man of vrouw van vlees en bloed, echt, levendig, verbindend en verbonden. Het licht in de éne maakt het licht in de andere helder, krachtig en helend. Ze tillen elkaar op. Een basis voor een vrede die in de diepte van je zijn wacht om zich te tonen. Wat is er zaliger dan thuiskomen bij een man die is, of bij een vrouw die is? Onweerstaanbaar aantrekkelijk is dat. Je komt echt thuis, bij jezelf en bij de ander.

Als je bent wie je bent, ontvouwt zich je energetische aard. Fijne stringetjes van subtiele waarneming en beweging die je in contact brengen met een oneindige wereld van liefde en eenheid, waar woorden dikwijls overbodig zijn. Een nooit loslatende hunkering naar die staat van bewust-zijn is een vaste medereiziger in ons leven. En toch zoeken we haar overal, behalve daar waar ze is. In jezelf.

Als je in jezelf zoekt, dan vind je. Gegarandeerd. Dan leef je en straal je leven uit. Je omarmt en bent dankbaar. Je inspireert anderen om hun innerlijke en uiterlijke wapens neer te leggen. Hun geactiveerde levensstralen vertellen je dat je een bijdrage hebt geleverd aan hun levenskwaliteit, aan de wereld. Dankbaarheid stroomt en verspreidt zich.

Met levenslustige groet

Hilde