De eigenwijze kikker

De eigenwijze kikker

Het geheim van lesgeven en opvoeden. Hét boek voor vitale leerkrachten en vitale scholen!

Inhoud

Dank je wel juf! Dank je wel meester!
Traditiegetrouw geven heel wat leerlingen in juni een geschenkje aan hun juf of meester. In de winkel zie ik snoepjes, schriftjes, de beste juf/meester, drinkbekers, enz … liggen. Origineel? Niet echt. Hoe zou het zijn als de leerkracht een geschenk krijgt dat hij niet kan laten liggen? Een geschenk waarin hij tijdens de vakantie wordt meegesleepd door de realistische schoolverhalen en de uitdagende en gevarieerde oefeningen die de leerkracht zelf doen stralen. Het boek De eigenwijze kikker – Het geheim van lesgeven en opvoeden laat geen leerkracht onberoerd. Het brengt hen dicht bij zichzelf en doet hen met meer impact de leerlingen betrekken bij wat ze het liefste doen: Lesgeven.
Verras je leerkracht echt. Doe eens een EIGENWIJZE KIKKER cadeau.

De tijd van aanmodderen is voorbij. Vanuit haar rol als transformator, directeur, leerkracht, ouder en oma biedt Hilde nieuwe oplossingen aan waar niemand aan denkt. Ze laat in heldere voorbeelden zien hoe we leerproblemen en moeilijk gedrag creatiever kunnen aanpakken dan we tot nog toe deden. Wil je dat je kind gelukkig is en talentrijk schittert op school? Dan zetten we in op de eigenwijsheid om betere resultaten, prettiger gedrag en creatieve samenwerking te bekomen. De kinderen worden er blij van. De leerkrachten, de directie en jij ook! De eigenwijze kikker is een boek vol doorleefde ervaringen en concrete oefeningen voor scholen in beweging. Het is geschikt voor elk onderwijsniveau en werd geschreven om volwassenen en kinderen te bekrachtigen. Dit boek is onontbeerlijk in elke lerarenopleiding.

‘Probeer de wereld niet te veranderen. Hou van de wereld. En alles verandert. Die wijsheid ademt De eigenwijze kikker. Een boek dat je leerkrachten, ouders en kinderen gunt. Acceptatie van wie je werkelijk bent. Hoe je ook bent. Het boek zal je verrassen met prachtige inzichten en praktische toepassingen. Elke ochtend even stil zijn, brengt alles in beweging. Lees dit boek. Je zult dankbaar zijn.’

Christine Pannebakker – Schrijfster: Wie ben ik, Het mama masterplan, Vrouwenpower en De week.

Voor wie?

Laat je niet misleiden door de eigenwijsheid van de cover. Het boek is bestemd voor volwassenen die kinderen en jongeren begeleiden binnen en buiten de schoolcontext. Geschikt voor alle onderwijsniveaus aangezien het gaat om het aanwezig zijn van de volwassenen zelf. Wat je leert, kun je toepassen met kinderen en jongeren van elke leeftijd.

Extra ondersteuning en integratie

De opleidingen ‘Het geheim van de eigenwijze leerkracht/directeur/ouder’ en ‘Teaching by being’ leren je aan wat in De eigenwijze kikker beschreven staat. Tijdens de opleiding krijg je andere oefeningen dan in het boek zodat je een uitgebreid gamma ter beschikking hebt voor de dagelijkse praktijk.

Alle lezingen van Het Nieuwe Leren sluiten aan bij het boek. De onderwijsopstellingen gaan nog een stapje verder in de herstelbeweging van grote probleemsituaties.

Meerwaarde

De inhoud van dit boek zou een absolute meerwaarde zijn in de lerarenopleiding. Het sluit aan bij de universele leefwereld van het kind en brengt leerkrachten opnieuw in contact met het grotere geheel zodat hun lessen een levenswaarde krijgen ongeacht het vak dat ze geven.

Voor ouders is het eveneens een bijzondere bijdrage aan de opvoeding van hun kind.

Opvoeders, coaches en therapeuten krijgen praktische en bruikbare werkwijzen aangereikt om diepgaander en snellere resultaten te krijgen die groei en levensvreugde in gang zetten.

Kernthema’s

Leerprocessen, gedragsproblemen, klasmanagement, aanwezig zijn, faalangst, groepsvorming, leerresultaten, pesten, samenwerking, engagement, werkplezier, kinderen, leerlingen, jongeren, burn out, depressies, demotivatie, leergoesting, het ware zelf, authenticiteit, zonder oordeel, projecties en spiegelingen, collega’s, zelfvertrouwen, eigenwaarde, stralen, schitteren, ademhaling, hier en nu, lichaams- en aardebewustzijn, verbondenheid, gelijkwaardigheid, controle of overgave, het nieuwe leren, de juiste plaats, grenzen stellen en behouden, …

Ontstaan

Ontstaan vanuit vijfentwintig jaar onderwijservaring op verschillende niveaus en vanuit een groot engagement en verbonden met een jarenlange ervaring in energetische transformatiecoaching van baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen. In de school heeft Hilde kunnen zien wat de werkelijke noden van leerlingen, leerkrachten en directie waren. Ze biedt hiervoor een doeltreffend en gelukkigmakend antwoord aan.

Informatie

Prijs: € 23
ISBN/EAN: 9789492179012
NUR: 840 Onderwijs algemeen
Publicatiedatum: Januari 2015
Editie: Derde druk – Februari 2016
Pagina’s: 196
Uitgever: Paris Books
Afmetingen: 170 x 240 mm

Bestellen

Wat lezers vinden